Strygekvartetten AKELA består af Kirsten Wilbrandt Kjær (bratsch), Oskar Reuben Friis-Hansen (cello), Clara Glasdam (violin) og Gustav Ranum (violin). Gennem et samarbejdsprojekt mellem MGK, Sankt Annæ pigekor og Søholm Opera var Clara for første gang på Samsø i december 2016, og siden da har hun gentagende gange været en del af Søholm Operas projekter. Desuden har alle kvartettens medlemmer taget del i Søholm Operas projekter, herunder Opera In Unlikely Places – 2019 og julekoncerterne i perioden 2016-2019.

Alle fire har gået på MGK, Musikalsk Grundkursus, i forskellige landsdele og samledes i København, da de begyndte på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Efter ét år på konservatoriet blev kvartetten etableret og begyndte studier hos professor og faggruppeleder, Tim Frederiksen.

Hver især er alle medlemmer meget aktive i det danske musikliv og beskæftiger sig med mange forskellige musikalske genrer. Sammen udforsker de kvartetrepertoire fra flere forskellige tidsperioder og bestræber sig på altid at tilgå musikken med en stor nysgerrighed, kreativitet og åbenhed.

Tilbage til billetsalg